Ga naar de inhoud

Zeetong, frietjes en witloofsalade: heerlijke klassieker

We hadden het geluk recent naar ’t Parksken in Oosterzele te gaan eten en aten aldaar zeetong, frietjes en witloofsalade begeleid door een exquise fles witte wijn. We kregen de optie om de vis te laten fileren, iets waar we met plezier op ingingen. Omdat het gerecht meer daar heerlijk was, hebben we een recept voor zeetong, frietjes en witloofsalade toegevoegd op onze site.

Ingrediënten

  • Per persoon: een tongfilet.
  • Frietjes (de onze zijn voor airfryer).
  • Witloof.
  • Mayonaise.
  • Peper en zout.

Werkwijze

Zeetong, frietjes en witloofsalade maken is een zeer eenvoudig gerecht, maar o zo lekker. Hieronder de stappen die je moet volgen:

  • Snijd het witloof fijn en doe het in een kom. Meng het met mayonaise naar smaak en kruid af met peper en zout. Wil je nog wat extra cachet toevoegen hieraan, kun je op onze website kruidenwijs.be checken hoe je witloof kunt kruiden met minder courante kruiden.
  • De bakwijze van de tongfilet maakt heel het verschil. We kiezen om deze “à la meunière” met een beetje bloem en in echter boter te bakken:
    • “À la meunière” betekent letterlijk: op de manier van de molenaarsvrouw. Het is een Normandisch gebruik, waarbij de vis dus licht met een beetje bloem bestrooid wordt.
    • Kruid de filet met peper en zout.
    • Braad de vis gedurende 4 à 5 minuten braden tot je een licht knapperig fijn korstje verkregen hebt.
    • Tip: overgiet de vis voor het opdienen met nog wat boter om de smaak. Indien je er fan van bent, kunt je een beetje zeer fijne peterselie op de vis strooien.
  • Tot slot de frietjes bakken en klaar!

Smakelijk!

Geef een reactie