Scampi diabolique is één van onze favoriete gerechten! Hieronder lees je hoe we dit gerecht bereiden.
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 3 wortels
- 1 rode paprika
- blik tomatenblokjes of 2 verse tomaten
- kruiden met:
- pikante curry
- peper en zout
- 250g volle room
- 2dl witte wijn
- ketchup (naar smaak)
- tomatenpuree (naar smaak)
- boter / olijfolie
Werkwijze scampi diabolique
De saus
- Snijd de sjalotjes en het knoflook fijn. Braad ze in boter.
- Voeg de wortels en paprika toe. Kruid een eerste keer en laat wat stoven in de boter.
- Voet de tomatenpuree toe en roer goed doorheen.
- Blus met de witte wijn en laat even koken tot de alcohol verdampt is.
- Voeg de tomatenblokjes toe en roer.
- Afhankelijk van hoe je je smaak wil voeg je extra curry of (extra) ketchup toe, afhankelijk van hoe zoet of hoe pikant je het wil.
- Giet er als laatste de room bij, roer om en laat nog even meekoken.
- Hierna kun je het vuur wat lager zetten.
De scampi’s
- We gaan ervan uit dat ze uit de diepvries komen 😏.
- Ontdooi ze onder de warme kraan. Droog ze erna goed af.
- Voor ze in de pan gaan kruid je ze met peper, zout en curry.
- Zet pan met olijfolie op een hoog vuur.
- Schroei / braad de scampi’s aan de 2 kanten maximaal 1 minuut.
Opdienen
- Doe de scampi’s op een diep bord en doe de saus erover.
- Wij verkiezen scampi diabolique te eten met brood, maar frieten of pasta zijn ook een optie.
- Versie je bord met een kruid: basilicum of bieslook (voorkeur) zijn hiervoor het meest geschikt.