Ga naar de inhoud

Scampi diabolique: één van onze favoriete gerechten!

Scampi diabolique is één van onze favoriete gerechten! Hieronder lees je hoe we dit gerecht bereiden.

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 3 wortels
  • 1 rode paprika
  • blik tomatenblokjes of 2 verse tomaten
  • kruiden met:
    • pikante curry
    • peper en zout
  • 250g volle room
  • 2dl witte wijn
  • ketchup (naar smaak)
  • tomatenpuree (naar smaak)
  • boter / olijfolie

Werkwijze scampi diabolique

De saus

  • Snijd de sjalotjes en het knoflook fijn. Braad ze in boter.
  • Voeg de wortels en paprika toe. Kruid een eerste keer en laat wat stoven in de boter.
  • Voet de tomatenpuree toe en roer goed doorheen.
  • Blus met de witte wijn en laat even koken tot de alcohol verdampt is.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en roer.
  • Afhankelijk van hoe je je smaak wil voeg je extra curry of (extra) ketchup toe, afhankelijk van hoe zoet of hoe pikant je het wil.
  • Giet er als laatste de room bij, roer om en laat nog even meekoken.
  • Hierna kun je het vuur wat lager zetten.

De scampi’s

  • We gaan ervan uit dat ze uit de diepvries komen 😏.
  • Ontdooi ze onder de warme kraan. Droog ze erna goed af.
  • Voor ze in de pan gaan kruid je ze met peper, zout en curry.
  • Zet pan met olijfolie op een hoog vuur.
  • Schroei / braad de scampi’s aan de 2 kanten maximaal 1 minuut.

Opdienen

  • Doe de scampi’s op een diep bord en doe de saus erover.
  • Wij verkiezen scampi diabolique te eten met brood, maar frieten of pasta zijn ook een optie.
  • Versie je bord met een kruid: basilicum of bieslook (voorkeur) zijn hiervoor het meest geschikt.
Tags:

Geef een reactie