Ga naar de inhoud

Chili con carne: heerlijk Mexicaans

  • door

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 1 teentje look
  • olijfolie / boter
  • 3 stengels selder
  • 2 rode paprika’s
  • 1 red hot chili pepper
  • 3 wortels
  • 800g zuiver rundergehakt
  • rode bonen in blik (400g)
  • 2 blikken tomatenkubusjes
  • rode wijn
  • rijst

Kruiden

  • Komijn
  • Paprika
  • Laurier
  • Tijm
  • Kaneel
  • Peper en zout
  • Koriander

Werkwijze

  • Uien, look fijn snijden. Stoven in boter.
  • Selder, wortel, paprika fijn snijden en meestoven.
  • Vlees braden in boter (mag mooi bruin zien) en alle kruiden hierboven erbij. Blussen met rode wijn.
  • Vlees bij groenten doen.
  • Andere ingrediënten erbij: tomaat, rode bonen in blik, eventueel wat tomatenpuree. Eventueel wat vleesbouillon bij.
  • Laten trekken gedurende een uur.
  • Rijst koken.
  • Eten maar.

Geef een reactie