Ingrediënten
- 2 uien
- 1 teentje look
- olijfolie / boter
- 3 stengels selder
- 2 rode paprika’s
- 1 red hot chili pepper
- 3 wortels
- 800g zuiver rundergehakt
- rode bonen in blik (400g)
- 2 blikken tomatenkubusjes
- rode wijn
- rijst
Kruiden
- Komijn
- Paprika
- Laurier
- Tijm
- Kaneel
- Peper en zout
- Koriander
Werkwijze
- Uien, look fijn snijden. Stoven in boter.
- Selder, wortel, paprika fijn snijden en meestoven.
- Vlees braden in boter (mag mooi bruin zien) en alle kruiden hierboven erbij. Blussen met rode wijn.
- Vlees bij groenten doen.
- Andere ingrediënten erbij: tomaat, rode bonen in blik, eventueel wat tomatenpuree. Eventueel wat vleesbouillon bij.
- Laten trekken gedurende een uur.
- Rijst koken.
- Eten maar.