Zoek je het recept voor een eenvoudige pasta pesto? Dan ben je hier aan het goede adres! Het recept is qua hoeveelheden gemaakt voor vier personen!
Ingrediënten eenvoudige pasta pesto
De ingrediënten zijn:
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 300g pasta
- 2 teentjes knoflook (of minder als je de looksmaak minder uitgesproken wilt)
- 100g Parmezaanse kaas
- 30g verse basilicum
- 75ml olijfolie
- 500g tuinerwten (wij gebruiken diepgevroren erwten)
Werkwijze
- Eerst maken we de pesto:
- Rooster de pijnboompitten goudgeel in een pan. Olie of boter heb je niet nodig. Blijf goed roeren dat ze niet aanbranden! Laat ze afkoelen.
- Doe de knoflook, pijnboompitten, kaas, olijfolie en basilicum in een kom. Mix ze met je mixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Pesto klaar!
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en kook de erwten kort. Giet af.
- Meng pasta, pesto en erwten.
- Dien op in een pastabord met als versiering een takje basilicum.
- Bestrooi desgewenst met wat extra Parmezaanse kaas.
Smakelijk en geniet van je eenvoudige pasta pesto!