Hierbij het recept voor een heerlijke moussaka:
Algemene ingrediënten
- 1,5 kg aubergines
- 3 grote aardappelen
- 300 g feta
- gratinkaas
Ingrediënten “spaghettisaus”1 kg gemengd gehakt
- 2 ajuinen
- 1 courgette
- 0,5 kg wortelen
- 3 paprika’s
- 250 g champignons
- 750 g gepelde tomaten in blik (of vers)
- kruiden: peper, zout, spaghettikruiden, provençaalse kruiden…
- ketchup
Ingrediënten “bechamelsaus”
- 70 gram boter
- 70 gram bloem
- 1/2 Liter koude halfvolle melk
- peper en zout
- muskaat
Werkwijze
- Alle groenten wassen. Groenten voor “spaghettisaus” in kleine stukjes, aardappelen en aubergines in mooi ovale plakjes van ongeveer halve cm dik. Aubergines goudbruin braden in een pan, aardappelen koken en eveneens braden. Aubergines laten uitlekken.
- Maak spaghettisaus: eerst uien goudbruin braden, wortels en paprika toevoegen, iets later ook courgette en champignons. Nadat deze wat gestoofd zijn tomaten toevoegen. Daarna ook gehakt. Op smaak brengen met peper, zout, wat ketchup en andere hierboven vermelde kruiden.
- Neem bakvorm: bedek bodem met aardappelen tot hele bodem bedekt is. Daarna hetzelfde met de aubergines. Overgieten met je spaghettisaus.
- Maak bechamelsaus: warm boter op en voeg al roerend bloem toe. Zorgen dat het niet klontert. Voeg melk toe en kruid (peper, zout, muskaat). Tot slot ook feta erbij voegen. Giet dit als laatste op de bakvorm en dek af met gratinkaas. Bak in voorverwarmde oven van 200°C, 45 minuten, tot alles mooie goudbruin is.